PONIEDZIAŁEK
27.10.2025r.
Zupa jarzynowa ( 9 )
uszka z mięsem ( 1,3 )
salatka z pomidora i ogórka kiszonego
herbata ziołowa
kal. 627
WTOREK
28.10.2025r.
Zupa gulaszowa ( 9 )
Ryż ze szpinakiem, kurczakiem i serem feta( 7 )
Kompot
kal. 621
ŚRODA
29.10.2025r.
Zupa zacierkowa ( 1,9 )
gulasz wieprzowy z warzywami ( 1 )
kasza gryczana
kompot
kal. 623
CZWARTEK
30.10.2025r.
Zupa żurek ( 3,7,9 )
zapiekanka ziemniaczana z indykiem i warzywami ( 7 )
Kompot
kal. 625
PIĄTEK
31.10.2025r.
Zupa rybna ( 4,9 )
racuchy z jabłkami i polewą śmietanową ( 1,3,7 )
lemoniada
kal. 625
Dyrektor zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie.
Wielkość porcji:
zupa: 250 - 300ml
ziemniaki: 150 – 160g
kasza, ryż: 80 – 100g
porcja mięsa, ryby: 90 – 120g
surówka : 100 – 130g
kompot, lemoniada, herbata, sok: 200ml