PONIEDZIAŁEK
28.04.2025r.
Zupa z warzyw strączkowych ( 9 )
schab w sosie chrzanowym ( 1 )
przecieraki ( 1,3 )
surówka z czerwonej kapusty
herbata
kal. 629
WTOREK
29.04.2025
Zupa krupnik ( 1,9 )
spagetti ( 1,3,7 )
kompot
kal. 615
ŚRODA
30.04.2025
Zupa cebulowa ( 9 )
naleśniki z serem ( 1,3,7 )
sałatka owocowa
kompot
kal. 627
CZWARTEK
PIĄTEK
Dyrektor zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie.
Wielkość porcji:
zupa: 250 - 300ml
ziemniaki: 150 – 160g
kasza, ryż: 80 – 100g
porcja mięsa, ryby: 90 – 120g
surówka : 100 – 130g
kompot, lemoniada, herbata, sok: 200ml