Stołówka szkolna » Jadłospis
Jadłospis
Data | Obiad oraz alergeny występujące w potrawie | Klalorie |
---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | Zupa barszcz biały z kiełbasą i jajkiem ( 7,9 ) makaron pesto szpinakowe ( 1,7 ) herbata z cytryną | kal.770 |
WTOREK | Zupa ogórkowa ( 9 ) gulasz wołowy kasza pęczak ( 1 ) ogórek kiszony Kompot | kal. 810 |
ŚRODA | Zupa z białej kapusty ( 9 ) udko kurczaka pieczone sałatka ryżowa ( 7 ) Kompot | kal. 790 |
CZWARTEK
| Zupa porowa ( 9 ) potrawka z indyka w śmietanie ( 1,7 ) kuskus ( 1 ) sałata z winegretem Kompot | kal. 805 |
PIĄTEK | Zupa krupnik ( 1,9 ) ryba po grecku ( 4 ) ziemniaki lemoniada | kal. 790 |
Dyrektor zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie.
Wielkość porcji:
zupa: 250 - 300ml
ziemniaki: 150 – 160g
kasza, ryż: 80 – 100g
porcja mięsa, ryby: 90 – 120g
surówka : 100 – 130g
kompot, lemoniada, herbata, sok: 200ml